Löpning

Springer för Lonesome Runners 2017

När jag började springa för sisådär nio månader sedan hade jag inga tankar på tillhörighet, att jag skulle representera en klubb. Min hemort Svedala (strax utanför Malmö) har ingen löparklubb heller. Det där var inte riktigt sant. Tätorten Svedala har ingen löparklubb. Däremot har Bara i Svedala kommun en löpargrupp under Bara Friidrottsklubb. Det är tyvärr svårt att träna med en klubb som inte håller sin träning i Svedalas tätort. Resan tur och retur och dessutom är träningen relativt sent på kvällen. Det går inte ihop i mitt livspussel, även om jag mer än gärna hade tränat löpning med andra och representerat en sådan klubb.

Under cirka nio månader har jag tränat löpning helt själv och lagt upp hur jag ska träna med mera. Det är ett ensamt arbete att nöta kilometer efter kilometer men ensamheten har något, något som tilltalar mig. Musik i öronen och sedan bara pinna på, rensa skallen och njuta av varje löpsteg. Däremot skulle jag som sagt inte haft något emot att löpträna med grupp någon dag i veckan och sedan kampera ihop till och under lopp.

Jag har hela tiden byggt min kunskap och erfarenhet om löpning från löpare i min närhet, böcker, tidningar, poddar, YouTube och längs vägen från egna upplevelser och erfarenhet. Bara för det är jag inte fullärd och har mycket kvar att lära. Att träna med en löpargrupp och en erfaren löpledare skulle med all säkerhet ge mig nya dimensioner till min löpning.

Under en längre tid har jag varit en del av en digital och social ”löparklubb”. Där har jag fått oändligt många värdefulla tips och råd längs vägen. Dessutom blivit peppad av andra löpare och förhoppningsvis har jag även peppat andra. ”Löparklubben” som jag skriver om är såklart Lonesome Runners som finns på Facebook som grupp och har över 14.000 medlemmar. Under hösten/vintern gav även gruppen ut boken ”Några varv runt jorden, bara” som innehåller löparberättelser från motionärer till erfarna löpare.

2017 kommer jag alltså att representera Lonesome Runners i alla lopp jag deltar och jag kommer göra det med stolthet och glädje.

1 Kommentar

Skriv kommentar →

  1. Marie Cnattingius

    21 februari, 2017 — 17:07

    Jag är också en ”lonesome runner”… grupplöpning är skoj, men på min lilla ort finns inte det alternativet !

Kommentera

STÄNDIGT PÅHEJAD AV